Facebook

Zelf melden

Weet jij een winkel, school, kinderopvang, verzorgingshuis, kinderboerderij, hotel, sportvereniging of andere organisatie waar ze ter vermaak een broedmachine en/of kuikens hebben? Geef het ons dan per e-mail door. Maak een foto van het kuikentjesmisbruik, en stuur dit samen met de contactgegevens van waar het misbruik plaats vindt (naam van instelling of bedrijf, straat, plaats, telefoonnummer en e-mailadres) per e-mail naar ons toe. Wij nemen contact met hen op om hen bewust te maken van het dierenleed.

Email: melden@meldpuntkuikentjesmisbruik.nl

Meld kuikentjesmisbruik ook bij 144

Meld je melding over kuikentjesmisbruik behalve bij ons ook bij de Dierenpolitie via meldpunt 114 als je vermoed dat er mogelijk sprake is van een strafbaar feit. Het meldpunt 144 kan alleen meldingen opnemen van ooggetuigen, wij kunnen de meldingen dus niet doorgeven.

Kuikens mogen, omdat zij pluimvee zijn, niet zomaar overal tentoongesteld worden (uitgezonderd dierenwinkels en kinderboerderijen ). Ook mogen ze niet in een etalage zitten en kuikens knuffelen als evenement zou je ook moeten kunnen melden. Je melding wordt bij 144 altijd anoniem behandeld. Vraag wel altijd om terugkoppeling over wat er met je melding gedaan is. Wij vinden het fijn als je ons ook op de hoogte brengt over je melding bij 144.